INCUS

Apnea del son

Clínica Dental

Apnea del son

Clínica Dental

Qué és l’apnea del son?

 

L’apnea del son es un trastorn relativament comú. El tipus mes comú es l’apnea obstructiva de la son. Causa un col·lapse de les vies respiratòries que si es molt alt pot reduir l’arribada d’oxigen al cervell, causant problemes greus problemes de salut.

 

Símptomes de l’apnea del son

  • Roncar
  • Malsons
  • Cansament crònic
  • Somnolència

Pateixes roncs o et sents cansat durant el dia?

L’apnea del son pot ser la causa del cansament crònic. Pregunte’ns com podem ajudar-te.

Quin és el tractament per l’apnea del son o els roncs?

S’haurà analitzar quin es el grau d’apneas o hipoapneas que pateix el pacient, col·laborant amb un servei de medicina de la son. Si el pacient simplement ronca o té grau de apnees baix o moderat pot ser candidat a un DAM (un dispositiu d’avançament mandibular).

El DAM es un dispositiu format d’una fèrula superior i una altra inferior connectades per un cargol que avança lleugerament la mandíbula inferior obrin les vies respiratòries.

Preguntes freqüents

Perquè m'ha de fer el DAM un dentista?

El DAM (dispositiu d’avançament mandibular) és una fèrula que es fa a mida. Moltes de les fèrules que es compren per internet no s’adapten a la nostra mandíbula i provoquen molèsties i no resulten efectives.

A més, si et visita un profesional, podrà fer una avaluació del grau d’apnea per veure si és necessària un altre tipus de tractament.

El DAM soluciona realment els roncs?

El DAM és efectiu en determinats casos d’apnea lleu, si el teu cas és més greu s’ha de fer un estudi del son i optar per tractaments mèdics com podria ser utilitzar un CPAP (aparell que t’aplica una pressió d’aire positiva amb una mascareta) o en casos més complicats s’ha d’optar per la cirurgia.

El teu descans diari comença aquí

 

Pots demanar cita mitjançant el formulari…

O trucant al:

 930 025 261