INCUS

Periodòncia

Clínica Dental

Periodòncia

Clínica Dental

Tens problemes de genives?

 

Les malalties més freqüents són la gingivitis i la periodontitis. La gingivitis és la inflamació de les genives sense afectació de l’os. Quan la gingivitis no és tractada evoluciona a periodontitis afectant la geniva i en aquest també l’os; que és coneguda col·loquialment com a “piorrea”.

La presència de placa o càlcul és un dels factors iniciadors de la malaltia i el tabac, factors genètics, malposició dental entre altres, són factors agreujants de la malaltia.

Com prevenir la gingivitis?

Amb una visita al dentista poden detectar problemes de gingivitis, també les higienes bucodentals ens poden ajudar a evitar infeccions a les genives.

Símptomes de les malalties de les genives

El més preocupant de les malalties periodontals és que s’inicien de manera asimptomàtica, tot i que si progressa la malaltia, els símptomes del pacient, a part del sagnat de les genives, poden venir acompanyats d’episodis de dolor, mal alè (halitosis), retracció de les genives (recessions) i inclús mobilitat de les dents.

Per això una detecció precoç per part d’un dentista sol ser la millor manera d’aturar a temps una gengivitis o periodontitis.

Preguntes freqüents

Quin tractament he de fer per controlar la malaltia de les genives?

Primer de tot cal valorar el cas: l’especialista mitjançant una sèrie de radiografies i una exploració bucodental avaluarà l’estat de la malaltia.

Seguidament, es realitza el tractament periodontal pròpiament dit, on en una primera fase es realitza una higiene dental profunda per eliminar la placa de les dents i de la geniva més superficial. La segona fase consisteix en els anomenats curetatges (raspat i allisat radicular) per eliminar els bacteris que estan enganxats a l’interior de les genives i a les arrels de les dents. Aquest tractament es realitza sota anestèsia local.

Un cop finalitzat el tractament s'ha de fer alguna cosa més?

És important, una vegada finalitzat el tractament actiu de la malaltia periodontal, realitzar visites periòdiques de manteniment, ja que és una malaltia de caràcter crònic; la pèrdua de teixit és irreversible i progressiu. En aquestes es controla el nivell de placa del pacient, s’elimina el càlcul que s’ha creat de nou, mitjançant la tècnica que es consideri i es reforcen les tècniques d’higiene dental.

Es poden tapar les arrels si la geniva ha patit una retracció?

Les retraccions de genives solen provocar sensibilitat, càries dental i un problema estètic. Cada cas de retracció gingival s’ha d’estudiar pel nostre especialista, ja que determinades recessions són predictibles de cobrir mitjançant empelts de teixit, però moltes d’altres no ho són deguts a la falta de suport ossi.

Que passa si perdo les dents per una malaltia periodontal? Puc ficar-me implants?

Primer de tot, haurem de tractar la infecció present als teixits de suport. Una vegada solucionat el problema, caldrà avaluar el dany ossi ocasionat. Si l’os es troba en condicions optimes es poden col·locar implants dentals per a substituir les dents perdudes. Per contra, es pot requerir de tècniques quirúrgiques de regeneració òssia.

Els implants poden patir una malaltia periodontal?

Els implants pel que fa a les genives són com les dents naturals també estan exposats a patir una malaltia periodontal.

En el cas dels implants, anomenen mucositis quan la malaltia es limita a la geniva que hi ha al voltant de l’implant sense pèrdua de suport. Si la mucositis no és tractada evoluciona a periimplantitis, on es comença a perdre l’os que envolta l’implant. La periimplantitis és més agressiva que la periodontitis, i és per aquest motiu la importància d’acudir als controls periòdics que marca l’especialista.

El teu nou somriure comença aquí

 

Pots demanar cita mitjançant el formulari…

O trucant al:

 930 025 261